Tre snabba om framtidens kontor med Helena Ljungberg Manrell

Tre snabba om framtidens kontor med Helena Ljungberg Manrell

Nyligen flyttade vi in i vårt nya kontor på Drottninggatan 65. När vi landade i var vi skulle flytta kändes det självklart att ta hjälp av de bästa för att bygga ett riktigt fint Intenco-kontor som möter framtidens behov och arbetsvärld. Den här veckan har vi pratat närmare med vår inredningsarkitekt Helena Ljungberg Manrell för att höra mer om hennes perspektiv på arbetsmiljöfrågor, hur man ska tänka när man inreder och designar ett kontor idag, och hur hon tänkte när hon designade vårt.

 

1. Hur tänkte du när du när du designade och inredde Intencos nya kontor?

Jag utgick från Intencos värderingar och önskan om ett varmt, mänskligt kontor som andas professionalitet. Det handlar om trivsel och att känna sig välkommen – och om möjligheten att kunna utföra ett bra arbete. Färgerna i logotypen har legat till grund för färgvalen i rummen – och arkitekturen med rum i fil har gjort att kontoret får ytterligare en dimension. Husets arkitektur från 1800-talets andra hälft har också varit en inspirationskälla till att använda mer kulörer i rummen.

2. Utifrån ett trivsel- och arbetsmiljöperspektiv, finns det något positivt i att tänka in mer färg i kontorslandskap?

Färg är inte bara en reflektion av ljus utan skapar också ombonande rum som i sin tur bidrar till värme och trivsel. Tänk motsatsen som är vita, sterila kontor. Vi har valt kulörer i en färgskala som utgår från jordfärgerna, det vill säga från ursprungliga naturliga färgpigment som är mildare och mer dämpade. Färgerna har fått en sidenmatt yta som skapar materialitet i sig och bidrar till en positiv upplevelse av rummen.

3. Vilka förändringar ser du när det gäller hur arbetsgivare tänker kring arbetsmiljön på kontoret efter pandemin?

Kontoren som utvecklats i spåren av pandemin brukar kallas hybridkontor och där finns det idag några rapporter som kommit i väntan på mer forskning. Det man kan se är att väldigt många har kvar möjligheten att jobba hemifrån någon eller några dagar/vecka och när de kommer in på kontoret så är det stort fokus på möten och sociala aktiviteter. Vissa verksamheter har minskat kontorsytan till fördel för just dessa funktioner.

Våra senaste nyheter

Nyhetsbrev Juni 2023

Nu är det snart dags att summera första halvan av det här året och ta sikte mot hängmattan för lite välbehövlig vila och reflektion. Det

Läs mer »